O

Op zaterdag 27 oktober organiseren we op het festivalterrein verschillende workshops die aansluiten op het thema van Störrig: wild. Kijk hieronder welke workshop wij voor 2018 hebben bedacht en boek snel je tickets. Een aantal van de workshops vinden meerdere keren gedurende de dag plaats. Hoera! Je kan dus meerdere, verschillende, workshops volgen.

Workshops in 2018:

Houtduif panklaar maken met W&G Brinkhorst

Samen met de Jager en poelier van Brinkhorst ga je aan aan de slag met een houtduif. De workshop bestaat uit inspirerende en boeiende verhalen en informatie over de jacht en het besterven van het wild. Daarnaast demonstreert de poelier hoe wild wordt schoongemaakt. Na de verhalen ga je zelf aan de slag met een houtduif. Niet alleen plukken en schoonmaken, maar ook proeven natuurlijk. Een zeer leerzame workshop voor iedereen die meer wil weten over wild en het bereiden ervan. Deze workshop vindt vijf maal plaats vandaag.
Locatie: W&G Brinkhorst tent
Kosten: 
€ 10,- 
Start:
12:00u + 14:00u + 15:45u + 17:30u + 19:00u
Duur: 1 uur

Nog ruimte beschikbaar bij een aantal tijdstippen. Wil je mee doen? Loop even langs bij W&G en kijk waar ruimte is. Betaal direct ter plaatse met munten.  

Fermenteren met Sanne Zwart van RotPot

Kimchi is een gefermenteerd, pittig bijgerecht op basis van kool en komt uit Zuid-Korea. Ook in West-Europa is Kimchi inmiddels mateloos populair. Je komt het product steeds vaker tegen in restaurants. Tijdens deze workshop maak je onder leiding van Rotterdamse fermentatiekoningin Sanne Zwart kimchi volgens traditioneel recept. De workshop is inclusief RotPot. Alles wat je nodig hebt zit erin, je hoeft alleen nog groenten en kool toe te voegen en ook daar is voor gezorgd. Ideaal dus als je je eerste stappen op het fermentatiepad gaat zetten.
Locatie: workshop tent
Kosten: € 35,- (inclusief Rotpot twv € 24,95)
Start: 14:00u
Duur: 1,5 uur
uitverkocht

Cider proeverij-doenerij met Raúl Henriquez van de Ciderwinkel

Handen uit de mouwen: het ciderseizoen is aangebroken. Appels selecteren, vermalen en persen. We praten daarna over de vervolgstappen: welke gisten moeten erbij. Moeten er überhaupt wel gisten bij? Dit allemaal, terwijl er een proeverijtje doorheen ‘loopt’ met ciders uit diverse echte Europese ciderlanden. Je moet weten wat er leeft, zodat je weet voor welke smaak je wilt gaan als je cider gaat produceren. Vandaag kan je deze proeverij-doenerij op 3 momenten doen.
Locatie: cider kraam
Kosten: € 15,-
Start: 12:30u + 15:30u + 18:30u
Duur: 1
uur
Nog tickets beschikbaar en te koop bij de kassa 

Dutch Ovens met Pieter van Staveren van Exodus

Herinner je die fantastische stand met al die Dutch Ovens op een rij van vorig jaar nog? Daar mag je nu zelf aan de slag. Exodus leert je de achtergrond van de Dutch Oven en de theorie over wat je er allemaal mee kan en hoe je de temperatuur vrij nauwkeurig kan regelen. Daarna gaan we aan de slag en bereiden we met elkaar, in de Dutch Oven, een heerlijk wildgerecht, cake, soep en brood. Na afloop kunnen je dat opeten, maar je mag de bereide stoof en ander lekkers ook mee naar huis nemen. Neem je, in dat laatste geval, bakjes mee? Er is namelijk nog veel meer lekkers te proeven op het festivalterrein.
Locatie: Exodus kraam
Kosten: 
€ 37,50
Start:
15:00u
Duur:
3 uur
Uitverkocht

Wijn proeftafel met de Meisjes van de Wijn

Laat je meenemen het bos in door de Meisjes van de Wijn en maak je op voor een unieke wijnbeleving. Deze geheime proeftafel staat klaar vol lekkere verrassingen maar het leukste komt pas als je lekker plaats hebt genomen. De Meisjes van de Wijn vertellen je in geuren en kleuren de vrolijkste verhalen over de wijnen die je hier te proeven krijgt. Vergeet even alle bodemlagen, het aantal zonuren of de honderden appelaties maar ga zitten voor de interessante maar begrijpbare wijnproeverijen van de Meisjes van de Wijn. Nieuwsgierig geworden? Reserveer dan nu alvast je plekje aan onze geheime proeftafel! Dat kan ieder uur.
Locatie: Proeftafel in het bos
Kosten: 
€ 7,50
Start:
12:30 + 13:30 + 15:30 + 16:30 + 18:30 + 19:30u
Duur: 45 min

Er zijn nog plaatsen vrij aan verschillende proeftafels. Loop even langs bij de Meisjes van de Wijn en vraag er naar. Kan je aansluiten? Dan betaal je daar met munten.  

Wildplukworkshop met Bosbaas Edwin Cornelissen

Vanaf het festivalterrein vertrekt er om 11.30 en om 15.00 uur een wildplukwandeling. Samen met Bosbaas loop je de Sysselt in, dat is het natuurgebied rondom het Kazerneterrein. Wat ga je doen? Je leert welke wilde planten en paddenstoelen er nu eetbaar zijn en, ook heel handig, welke je beter kunt laten staan 🙂
Je kijkt nooit meer hetzelfde naar al dat groene spul om je heen
Locatie: Start vanaf workshoptent
Kosten: 
€ 15,-
Start:
11:30u + 15:00u
Duur: 1,5 uur
11.30 uur: uitverkocht / 15.00 uur – nog tickets beschikbaar en te koop bij de kassa

Chutney workshop met Theresia van Très Jolie

Theresia van ecologisch kleinfruitbedrijf Très Jolie is een expert als het gaat om het verwerken van fruit. Er valt in de kwekerij nog genoeg te plukken in oktober, denk bijvoorbeeld aan appels, herfstframbozen, mispels, kweepeer en rozenbottels. Smaken die prachtig bij herfstige wildgerechten passen. Theresia leert je welke fruitsoorten qua smaak mooi bij elkaar passen, en hoe je een goede chutney maakt, ook zonder al te veel suiker toe te voegen. Puur natuur! Aan het einde van de workshop heb je twee potten chutney voor thuis.
Locatie: workshop tent
Kosten: € 25,-
Start: 11:00u
Duur: 2 uur
nog tickets beschikbaar en te koop bij de kassa

There are 5 comments


Post a new comment

%d bloggers liken dit: