D

De hele dag is er voor jong en oud van alles te doen. Uiteraard kun je de chefs op hun vingers kijken om te proberen wat van ze te leren, maar er is nog veel meer leuks. Lees maar mee.

Hottubs en sauna op het Welvaere Wellness Plein

Wie zou er nou niet eens midden tussen de bomen in een hottub willen zitten? Of na een bezoekje aan de sauna van de geluiden van het bos en een knisperend vuurtje willen genieten.  Tijdens het Störrig festival kan het. In een door bomen beschut hoekje van het terrein richten we een pop-up wellness plein in waar je tegen een kleine betaling kunt badderen en de sauna-wagen kunt bezoeken. Badderen in het bos kost € 6,- voor 1,5 uur. Badkleding, slippers en een eigen handdoek meenemen is verplicht. Er is een kleedruimte beschikbaar en je spullen kun je veilig opbergen.
Locatie: Welvaere Wellness Plein
Entree: € 6,-
Tijden: 11:30 + 13:15 + 15:00 + 16:45 + 18:30
Duur: 1,5 uur
Entreekaart(en) bestellen


DJ Frans Iradi

Als kook- en bakliefhebber geeft de Edese DJ Frans Iradi full support aan het Störrig festival. Je vindt hem echter niet in één van de keukens, maar in de dj booth. Hier kokkerelt hij de hele dag met de ingrediënten uit zijn platentas. Verwacht een lekkere down-tempo loungeset, en wie weet gaan zelfs de voetjes nog wel even van de vloer!


De Picnic – Kinderkooktent

Kom je je eigen pizza maken?
Kosten: 2 munten

Er bestaat een Picnic kinderkookparadijs op Störrig Festival, waar je je eigen pizza mag maken! Beleg je pizza bodem met wat jij lekker vindt en dan in een echte houtoven bakken. We gaan ook popcorn poffen en figuurtjes maken met kastanjes, eikels en andere vondsten uit het bos.

Je pappa en mamma kunnen je op 8 momenten brengen:
11:30-12:30 12:30-13:30 13:30-14:30 14:30-15:30
15:30-16:30 16:30-17:30 17:30-18:30 en 18:30-19:30

Je bent dan zo’n drie kwartier bij ons. Zeg maar tegen je ouders dat ze je in het laatste kwartier van het hele uur (dus steeds vanaf 12:15, 13:15, 14:15, 15:15, 16:15 etc.) weer mogen ophalen. Zorg ervoor dat je een hanger met het mobiele telefoonnummer van je pappa of mamma om hebt of laat het op je hand schrijven. Zodat we, als je het niet meer zo leuk vindt, even kunnen bellen.

In de Picnic kinderkooktent passen maximaal 18 kinderen tegelijkertijd, en vol=vol


De Burgemeester van Buiten

Kosten: 1 munt, je krijgt een vette stempel op je hand bij wijze van kaartje. Bij de Burgemeester kan je onbeperkt spelen, bouwen en ravotten: mini apenkooi parcours waar kinderen kunnen klimmen en slingeren, takkebeesten timmeren, rariteitenkabinet vol Veluwse vondsten, speren maken, inclusief zakmesles of Vogelvoeder takken maken

**De begeleiders zorgen goed voor je in onze tent en het terrein rondom de tent en op het (apekooi)terrein van de Burgemeester. Deelnemen aan het kinderprogramma is voor eigen risico, wij zijn niet aansprakelijk voor de eventuele gevolgen**


Theater

De Edese theatermaker Arno Setz heeft met zijn partner Annemieke van Westerloo speciaal voor ons festival een theateract ontwikkeld. Ze zwerfen over de markt en zullen daar kleine acts ten tonele brengen. Zij verkleed als picknickkleed en hij als lopend buffet. Schuif aan en laat je verrassen door deze act van Veluwse bodem.


Biercollege (gratis)

Altijd al willen weten waarom we ooit bier zijn gaan drinken? Hoe het brouwproces werkt en waarom speciaalbier soms ruikt naar banaan? Kom dan naar het Gulpener Biercollege! Leer alles over bier en proef tijdens dit interactieve college vier smaakvolle bieren. Met het Gulpener Biercollege bieden wij je een totaalbeleving aan, zoals alleen de Vrije Brouwer dat kan doen. Tijdens dit interactieve college draait alles om proeven, testen, leren, weten en beleven.
Locatie: Workshop tent
Entree: Gratis
Tijden: 16:30 + 18:30
Duur: 1 uur


Babok

Ze worden sinds kort ook in onze omgeving gespot; ‘De Elander’. Verdreven uit hun natuurlijke habitat en op zoek naar nieuwe leefruimte, infiltreert deze vreemde soort nu West Europa. Er is nog niet veel contact geweest tussen mens en Elander, maar de verwachting is dat ze vreedzaam zullen kunnen samenleven. Als experiment wordt een kleine kudde Elander uitgezet op Störrig. Geleid door hun natuurlijke instinct struinen ze rond, zoeken naar eten en gaan op jacht naar koopjes.


FoodFloor Veluws Circus van de Smaak (gratis)

FoodFloor ‘Veluws Circus van de Smaak’: pitches, workshops en foodquiz over Food & de Wilde Veluwe In een aparte circustent is het ‘Veluws Circus van de Smaak’ van de FoodFloor. Met om 11.30 uur een workshop over de zelfvoorzienende stad en vanaf 14.00 uur foodquiz en korte verhalen over Jongleren (kinderen jong leren gezond te eten), Clowns (lekker eten is vooral ook leuk), Dieren (vlees van de wilde Veluwe) en Streken (eten uit je eigen omgeving). Zie www.foodfloor.nl.


Medusa

Flames of Chaos zal een spectaculaire show geven, waar dans, vuur en passie samen komen. Zorg dat je voor die tijd een drankje en een hapje in de hand hebt, strijk neer op een lekkere plek, en geniet!

 


Abe de Verteller

Wat is een kampvuur zonder spannende verhalen? Abe loopt tussen 11:00 en 16:30 rond en draagt bij het kampvuur Veluwse sagen en mythes voor. Laat je meeslepen door zijn gepassioneerde manier van vertellen en spannende verhalen.

 

Post a new comment

%d bloggers liken dit: