Z

Zaterdag 27 oktober is het eindelijk zover: de tweede editie van het eigenwijze Veluwse foodfestival Störrig. Negen top chefs hebben de afgelopen weken keihard gewerkt aan achttien nieuwe gerechten.  Ze hebben ‘les’ gehad over verschillende wilde thema’s en hebben deze kennis omgezet in stoere, culinaire creaties. Zo heeft Estée Strooker van ’t Amusement zich met wetenschapper Bart Smit verdiept in de edele kunst van het rotten, ging sterrenchef Nico Klaver van ’t Kalkoentje uit zijn dak van de Hollandse kimchi van fooddesigner Christian Weij, gingen de chefs van de Echoput met wildplukster Annemarie Wolferink het diepe woud van de kroondomeinen in en moest Nel Schellekens aan de gang met plaagdier nummer 1: de wilde gans. Dit – en nog veel meer – kun je allemaal beleven tijdens Störrig 2018.

Deze achttien nieuwe gerechten – waarvan de helft vegetarisch – staan op 27 oktober van 11:00u tot 20:00u in de spotlights op de stormbaan van de Mauritskazerne in Ede. De chefs hebben midden op het terrein allemaal een eigen kookpodium waar de bezoekers omheen kunnen lopen en kunnen zien en proeven wat ze in petto hebben. Naast Estée, Nel en Nico wordt er ook nog gekookt door John Kennis van Grand café Kruller, Xander Hermsen van de Echoput, Quinten van Dreven namens het SmaakPark, Emile van der Staak van de Nieuwe Winkel, Chef-kok Tom Hartjes en Dirk-Jan en Michiel van Smook en Smaak.

Om de kookpodia heen vind je een wilde markt met meer dan 30 kramen, tenten, bakfietsen en landrovers die allerhande buitenleven spullen verkopen en uiteraard veel vuur om je bij te warmen en te luisteren naar de heerlijke klanken van de Edese DJ Frans Iradi of de verhalen van onze Keltische verteller Abel. Over het terrein verspreid worden er ook workshops, lezingen, proeverijen en demo’s gegeven. Voor een aantal van deze activiteiten moeten vooraf via onze website www.storrig.nl kaartjes gekocht worden. Het festival zelf is gratis toegankelijk.

Dit culinaire feestje is zeker niet alleen voor foodies en lekkerbekken. Ook aan de gezinnen is gedacht. Kinderen kunnen hun eigen maaltijd bereiden of lekker in het bos ravotten met de Burgemeester van Buiten, waardoor hun ouders even kindvrij zijn en kunnen genieten van een hapje en bijpassend wijntje of biertje of stiekem even kunnen gaan relaxen in de hottubs en sauna’s die op zo’n 30 meter van het terrein in het bos verstopt zijn.

En waar theaterfestivals niet zonder eten kunnen, kan Störrig ook niet zonder theater. Zo schijnen er wat wilde elanden op de Mauritskazerne gesignaleerd te zijn, komen de Edese theatermaker Arno Sets en zijn partner Annemieke van Westerloo met twee speciale acts naar het terrein en is er om 20:00u een spectaculaire afsluiting met dans en vuur.

Hou je meer van rust en kleine groepen? Sluit dan aan bij de Störrig wildplukwandeling en lunch op zondag 28 oktober. Deze is van 11:00u tot 15:00u en start op het SmaakPark wat ook op de Mauritskazerne ligt. Kaarten voor deze wandeling zijn via ww.storrig.nl te verkrijgen.

Meer informatie
www.storrig.nl
info@storrig.nl
facebook:/storrigfestival 
instagram: @storrigfestival 

There are no comments

%d bloggers liken dit: