D

De culinaire koppels hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan 18 nieuwe gerechten. Hieronder vind je alle gerechten, met bijpassende bier/wijn suggestie, bij elkaar.

Grand Café Kruller – John Kennis & Het Binnenveld (gebied)
Wilde hotdog met rode kool met bokbier-bbqsaus – 4 munten
Salade met gegrilde peer, brandrood en stroop van port – 3 munten

Bier: Gulpener IJsbock; lekker complex (2 munten)
Wijn: vlees: Kaiken Terroir Cabernet Sauvignon (3 munten) / vega: Calusari Pinot Grigio (2 munten)


Chefkok Tom Hartjes & JorisBrood (desembrood)
Zuurdesem bol met Remeker kaasfondue – 3 munten
Krokant van zuurdesem met gebakken zuurkool, mosterd en lauwwarme pastrami (herten bout) krokante ui – 4 munten

Bier: Gulpener Plato; frisse imperial lager met lichte dry hopping (2 munten)
Wijn: vlees: Kaiken Ultra Chardonnay (4 munten) / vega: Vanita Pecorino (2,5 munt)


’t Kalkoentje – Nico Klaver & Christian Weij (fermenteren)
Gekonfijte fazant met Hollandse kimchi, aardappel mousseline en gefermenteerde appelsaus – 4 munten
Gado gado met pindasaus – 3 munten

Bier: Gerardus dubbel  (2 munten)
Wijn: vlees: Guadalupe Branco (2,5 munt) / vega: Geyerhof Grüner Veltliner (3 munten)


De Echoput – Xander Hermsen & Annemarie Wolferink (wildpluk)
Gnocchi van wilde kruiden, messeklever en kefir met gefermenteerde wortel en een vinaigrette van pittige kefir, kummel en olie van de wilde kruiden – 3 munten
Preskop van wild zwijn met eigen bouillon, zuurkool, piccalilly en krokante zwijnskaantjes – 4 munten

Bier: Gerardus Trippe; mooie stevige kruidige trippel. (2 munten)
Wijn: vlees: Kaiken Malbec Rosé (2 munten) / vega: Kaiken Ultra Chardonnay (4 munten)


Smook En Smaak – Michiel en Dirk-Jan & Exodus (dutch ovens)
Stevige hertenstoofpot met whisky – 4 munten
Rustieke vegetarische stoofschotel met wintergroenten (gekruid met onder meer anijs, kruidnagel en komijn). – 3 munten

Bier: Gulpener Herfstbock; stevig moutig met mooie gebrande tonen chocolade (2 munten)
Wijn: vlees: Kaiken Ultra Malbec (2,5 munt) / vega: Geografico Pavonero (2,5 munt)


’t Amusement – Estée Stro0ker & Bart Smit (wetenschap)
Bouillon met hert en een bruschetta met groenten – 4 munten
Kweeperentaart met crème fraîche – 3 munten

Bier: Gerardus blond; licht blond bier met een mooi zoetje met op de achtergrond tonen van peer (2 munten)
Wijn: vlees: Kaiken brut, bubbels (3 munten) / dessert: Glühwein (2 munten) of Kaiken Torrontes (2,5 munt)


Het SmaakPark – Quinten van Dreven & Edwin Cornelissen (paddenstoelen)
Broodje hamburger van eend met rucola, geroosterde pompoen en miso-sriracha-mayonaise – 4 munten
Pitabroodje met paddenstoelenshoarma, rucola, bosui en gefermenteerde zevenblad-knoflooksaus – 3 munten

Bier: Gulpener Spicy Roger; stevige dubbele ipa met een licht toets van rode peper (2 munten)
Wijn: vlees: Kaiken Estate Malbec (2,5 munt) / vega: Kaiken Terroir Torrontes (2,5 munt)


De Nieuwe Winkel – Emile van der Staak & Leendert Houweling (wildbeheerder)
Kastanje Brioche met pulled zwijn – 4 munten
Eekhoorntjesbrood-chocoladetaart – 3 munten

Bier: Gulpener Overdwars
Wijn: vlees: Kaiken Estate Malbec (2,5 munt) / dessert: Rietvallei Red Muscadel (2 munten)


Nel Schellekens & Dirk Jan Polak (gans)
Een proeverij van gans – 4 munten
Dessert buffet met roggepeperkoek, redvelvetcake, kaascrème en ander lekkers – 3 munten

Bier: Gulpener Ur Hop
Wijn: vlees: Zabu Nero d’Avola (2 munten) / dessert: Rietvallei Red Mascadel (2 munten)


 

There is 1 comment


Post a new comment

%d bloggers liken dit: