R

ROOKmetSMAAK

Rook met Smaak is enthousiast liefhebber van het smakelijk roken van voedsel, en heeft een prachtig assortiment rookkasten en –ovens en buitenkook pannen en accessoires.
Rook met Smaak is fan van Störrig van het eerste uur en trotse sponsor.
Rook met Smaak verzorgt naast een kraam op onze wilde markt ook een workshop op de vrijdagavond en is gekoppeld als specialist aan 1 van onze 8 chefs.

Effe Anders – koffie, thee en chocolade

Effe Anders is je pleisterplaats op deze dag wanneer het gaat om koffie, thee en chocolade. In het bos verstopt is het boscafé, waar je je even kunt terugtrekken op één van de lekkere loungeplekken met een kop koffie of thee. Pak je moment met een lekkere kop koffie!

Fridael Woodgas Stove

Het FRIDAELhoutgasfornuis geeft je de mogelijkheid om op een gecontroleerde manier bezig te zijn met houtvuur, met al zijn fascinatie en magie. Door een speciale techniek haalt het zijn brandstof uit hout en ander organisch materiaal. Koken krijgt hiermee een nog groter gevoel van vrijheid.
De woodgasstove kan zowel professioneel als privé worden ingezet, er zijn diverse modellen.
Fridael Woodgas Stove verzorgt naast een kraam op onze wilde markt ook als sponsor 4 model E woodgas stoves ten behoeve van onze chefs.

Malushout

Wim van Malushout heeft een passie voor vers hout. Hij maakt er van alles van zoals krukken, stoelen, tafels en schalen. Tijdens Störrig geeft hij doorlopend demonstraties houtsnijden.

Nevel Artisan Ales

Nevel is een kleine duurzame brouwerij met een passie voor fermentatie. De bieren worden met gemengde fermentatietechnieken en culturen gebrouwen. Dat resulteert in droge, verfrissende en complexe bieren. Alle gebruikte ingrediënten zijn lokaal en biologisch waar mogelijk.
Nevel verzorgt naast een kraam op onze wilde markt, ook het bier dat je kunt drinken tijdens Störrig. Daarnaast verzorgt Nevel een workshop op vrijdagavond en is gekoppeld als specialist aan 1 van onze 8 chefs.

W&G Brinkhorst – wildspecialist poelier

De heerlijke wild-gerechten die door de chefs worden bereid, worden bereid met wild van W&G Brinkhorst. Tijdens het festival maak je kennis met groot- en klein wild tijdens de doorlopende demonstraties in de demo-tent op het festivalterrein. Ook zijn ze er te vinden met hun wildtableau.
W&G verzorgt naast een kraam op onze wilde markt, de demonstraties en het wildtableau, ook een workshop wild op vrijdagavond.

EcoparkVilt

Denise en Geraldine zijn zussen en maken prachtige zachte gevilte schapenvachten. Diervriendelijk, van lokale hobbyboeren of kleinschalige ecologische kuddes. Een aanwinst voor ieder interieur!

Kindling Cracker

Op een snelle én verantwoorde manier je houtjes hakken voor de buitenhaard, openhaard of houtkachel? Dan is dit een onmisbare tool voor iedere buitenkokenist. Kom hem uitproberen en raak verslingerd!

Herenboeren Ede

Veel mensen dromen er wel eens van, in je eigen eten voorzien; lekker, gezond én dichtbij. Maar niet iedereen beschikt over een eigen boerderij, grote moestuin, voldoende tijd of groene vingers. Voor hen is er een oplossing: een Herenboerderij.

Weltevree

Weltevree is partner van Störrig en aanwezig met hun prachtige Outdoorovens, waarmee de chefs de lekkerste gerechten bereiden. Naast iedere chefstent is een oven in actie te zien. Op het festival terrein verspreid kun je uitrusten op de wheelbench, nog zo’n prachtig staaltje van Nederlands design.

Spijkerman–ambachtelijke slagerij

Henk (de slager) heeft een passie voor het vak en ambacht en kan je werkelijk álles vertellen over (wild)vlees. Bovendien maakt hij prijswinnende droge worsten, die het proeven meer dan waard zijn. Tijdens de markt heeft Henk een pop-up slagerij, waar je terecht kunt voor een fijn stukje wild, mooie verse en droge worst en de lekkerste charcuterie. Je aankopen kan je bij Henk achterlaten in de koeling, en bij het verlaten van het terrein ophalen. Geen gesjouw met zware tassen dus.
Henk Spijkerman verzorgt naast een kraam op onze wilde markt ook een workshop worst en paté op vrijdagavond.

Textil Fabrikke

Uit het hoge noorden komt het Friese label Textil Fabrikken met tafellinnen, kussens, tafellopers, placemats en borden. Gryt, de eigenaresse, gebruikt de tie- en dipdye verftechniek. Al haar spullen zijn met de hand geverfd en gemaakt! Van iedere maaltijd maak je voortaan een feestje met een stoer gedekte tafel van deze “fabriek”.

Kookgozer

Edward maakt sinds een aantal jaren op kleine schaal inmaak van bosbessen rode bessen (ook wel vossenbessen genoemd) blauwe bessen, bramen en ander kleinfruit. Daarnaast neemt hij thee mee en cordials en sauzen van wild geplukte bloesems vruchten. Vrijwel alle producten zijn biologisch van samenstelling, en duurzaam verpakt. Bovendien zijn het zeer lokale producten: uit Ede.

Stadsvarkens & oerossen

Aan de westelijke rand van Ede, in het Veldhuizerbos, lopen de varkens rond in hun natuurlijke habitat, waar ze volop kunnen scharrelen en schuieren. En in de bossen van Ede lopen oerossen. Op de markt kan je het mooie eerlijke vleesvan beide dieren
proeven, maar ook kopen, voor thuis.

Ciderwinkel

De lekkerste ambachtelijke Nederlandse en buitenlandse ciders proef en koop je bij de ciderman.

Willem’s Wermoed

Sinds 2016 heeft Nederland officieel een eigen vermout. Paul creëerde Willem’s Wermoed. Als basis voor de eerste ‘Dutch vermout’, heeft Paul een mix van 24 hand-geselecteerde ‘botanicals’ gebruikt die van origine uit Nederland komen, zoals wilde tijm en dennentoppen en die gemengd met een Spaanse witte wijn die minimaal twee jaar heeft gerijpt op eikenhouten vaten. Dit alles samen geeft Willem’s Wermoed een subtiele, bitterzoete smaak.” Tijdens Störrig maakt Paul er een verwarmende punch mee.

THULL’S

THULL’S maakt in en fermenteert. Voor Simone haar zuurkool rijden mensen met liefde kilometers om! En zuurkool is een prachtige begeleider voor wildgerechten. Vandaar! Daarnaast ook de lekkerste pikcles, chili jam, mosterd en wijngelei om je kaasplank een enorme kick te geven. En als je nog nooit kombucha of kefir hebt gedronken, is dit je kans! Het lekkerste bubbelende, non-alcoholische drankje ter wereld als je het ons vraagt.

Handmade by Ortlep

Oscar maakt de mooiste sieraden, tassen en andere accessoires van leer. Tijdens Störrig neemt hij zijn nieuwste ontwerpen mee. Voor hem & haar!

Cook & Book

Voor de allernieuwste en fijnste titels op het gebied van koken moet je bij Riejanne van Cook & Book zijn. Of dat nu over het bereiden van wild gaat, het garen van een paté of de lekkerste vegetarische gerechten. Kookboeken kan je nooit genoeg hebben.

Barber Pappillon

Mannen, laat die baard maar wild groeien! Tijdens Störrig laat je hem professioneel trimmen bij de pop up barbiershop. Warme doeken, strak geschoren en een vetje in de baard. Wij houden ervan! De barber vind je in de demonstratietent.

Vrienden van de Schaapskudden

De Edese schaapskudden zijn gedeeltelijk afhankelijk van sponsors en donateurs. Zo kunnen wij de kudden in stand houden en kunt u blijven genieten van de schapen op de heide, het bezoeken van de kooien en aanwezig zijn bij het kraambezoek en het scheren van de schapen.

SALT

Salt verleidt en inspireert – op een licht verteerbare wijze – op het gebied van een actief, avontuurlijk en duurzaam leven. Iedereen met een open blik en een open mind, die tevens staat te trappelen om nieuwe dingen mee te maken, gewoon puur, rauw en eerlijk, maar wel met goede smaak, is welkom bij Salt. In de tipi van Salt kan je een workshop houtsnijden volgen, maak je eigen botermesje!

Houtsjuur

Bij de Houtsjuur worden producten gemaakt waarin de natuur centraal staat. Zelfs producten die voor de meeste als afvalhout worden gezien, weet de Houtsjuur nog met de hand tot leven te brengen. Op de markt een aanbod van kleinere producten zoals snij- en serveerplanken, maar ook meubels zoals tafels, stoeltjes en krukjes. De Houtsjuur zal op de markt ook een doorlopende demonstratie verzorgen.

Ella Halma / Eetbaar onkruid

Wilde planten zijn sterke planten en zitten boordevol levenskracht. Dat moet dus wel gezond zijn. Ella Halma uit Lunteren weet hier alles over en neemt je graag mee in de bijzondere wereld van wildgeplukt eten. Ze droogt veel van het onkruid en verwerkt ze tot allerlei heerlijke mixen. Met deze mixen breng je thuis soep en quiches op smaak of maak je zelf een lekkere, wilde pesto of thee.

Exodus Events

Mountainbiken, watersensaties, outdoor cooking en teambuilding: bij Exodus Adventure in Barneveld kan het allemaal. Exodus Adventure is er voor de actieve bedrijfsuitjes, vriendinnendag, familiedag, themafeesten en vrijgezellenfeesten. Deze activiteiten zijn geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen. Voor zakenlieden heeft Exodus Events de beschikking over meerdere vergaderlocaties, al dan niet gecombineerd met een actief bedrijfsuitje.

Leendert Houweling – taxidermist

Leendert zet met grote zorgvuldigheid dieren op. Misschien is het dier aangereden, tegen het raam gevlogen, een natuurlijke dood gestorven of verkregen door jacht, beheer of schadebestrijding. Wat de oorzaak ook is, je wilt dit prachtige dier niet verloren laten gaan! En dat kan! Leendert kan het dier voor je prepareren. Tijdens de wilde markt zal Leendert een moeflon prepareren en neemt hij prachtige huiden mee (decoratief).
Leendert verzorgt naast een kraam op onze wilde markt ook een workshop koken met de Dutch Oven op vrijdagavond én een wandeling door het Sysselt op zondag, waar hij je alles vertelt over wildbeheer op de Veluwe en de jacht in Nederland.

There are no comments

%d bloggers liken dit: