F

Fridael Woodgas Stove

Het FRIDAELhoutgasfornuis geeft je de mogelijkheid om op een gecontroleerde manier bezig te zijn met houtvuur, met al zijn fascinatie en magie. Door een speciale techniek haalt het zijn brandstof uit hout en ander organisch materiaal. Koken krijgt hiermee een nog groter gevoel van vrijheid. Fridael Woodgas Stove verzorgt naast een kraam op onze wilde markt ook als sponsor 2 model E woodgas stoves ten behoeve van onze chefs.

Nevel Artisan Ales

Nevel is een kleine duurzame brouwerij met een passie voor fermentatie. De bieren worden met gemengde fermentatietechnieken en culturen gebrouwen. Dat resulteert in droge, verfrissende en complexe bieren. Alle gebruikte ingrediënten zijn lokaal en biologisch waar mogelijk.

W&G Brinkhorst – wildspecialist poelier

De heerlijke wild-gerechten die door de chefs worden bereid, worden bereid met wild van W&G Brinkhorst. Tijdens het festival maak je kennis met groot- en klein wild tijdens de doorlopende demonstraties in de demo-tent op het festivalterrein. Ook zijn ze er te vinden met hun wildtableau.
W&G verzorgt naast een kraam op onze wilde markt, de demonstraties en het wildtableau, ook een workshop maak een houtduif panklaar op het festivalterrein.

Comfort Trade

De Zuid-Afrikaanse braai van Home Fires is de perfecte combinatie van een buitenkeuken én buitenhaard. De braai staat niet alleen garant voor gezelligheid, warmte en sfeer maar ook voor de meest heerlijke gerechten. Onze chefs werken met deze braais op het terrein en de braai-truck komt ook mee!

Kindling Cracker

Op een snelle én verantwoorde manier je houtjes hakken voor de buitenhaard, openhaard of houtkachel? Dan is dit een onmisbare tool voor iedere buitenkokenist. Kom hem uitproberen en raak verslingerd!

Rocket Stove Store

Wil je een houtkachel, maar geen overlast veroorzaken? Wil je hout stoken, maar niet het ene netje na het andere verstoken? Dat kan! Met een fraaie Ramepa Rocket Stove stook je zuinig en zonder stankoverlast. Dankzij het dubbele verbrandingsprincipe, haal je circa 90% rendement uit je hout en komt er alleen nog waterdamp en CO2 (neutrale verbranding) uit je schoorsteen.

Herenboeren Ede

Veel mensen dromen er wel eens van, in je eigen eten voorzien; lekker, gezond én dichtbij. Maar niet iedereen beschikt over een eigen boerderij, grote moestuin, voldoende tijd of groene vingers. Voor hen is er een oplossing: een Herenboerderij.

 

Welvaere

Duik in 1 van de Welvaere hottub’s of sauna die in ons pop up wellness terrein staan opgesteld en loop aansluitend langs bij Welvaere om meer informatie op te halen over de mogelijkheden voor een wellness ervaring in je eigen achtertuin.

Manova

Bij Manova koop je mooie schapenvachten, leuke kadootjes uit de natuur en de warmste sokken om de winter door te komen.

Pimp je Tafel

Je hebt een etentje met familie of vrienden. Je gaat lekker koken en je wilt je tafel gezellig dekken. Pimp je Tafel heeft al voor je geshopt en de mooie en betaalbare serviezen en accessoires voor je op een rijtje gezet. Ze hebben een aantal prachtige serviezen, maar ook genoeg leuke items die je prima met je  eigen servies kunt combineren. Geen voor de hand liggende series, maar een zorgvuldig gecombineerde collectie waardoor verrassende combinaties kunnen ontstaan.

JorisBrood

Behoeft Joris nog introductie? De beste bakker uit Gelderland, als je het ons vraagt! Met prachtig brood van natuurlijke gisting.

Stadsvarkens & Sayaguesa oerossen

Aan de westelijke rand van Ede, in het Veldhuizerbos, lopen de varkens rond in hun natuurlijke habitat, waar ze volop kunnen scharrelen en schuieren. En in de bossen van Ede lopen Sayaguesa oerossen. Op de markt kan je het mooie eerlijke vlees van beide dieren proeven, maar ook kopen, voor thuis.

KoffieRover

Een goede Americano, Espresso of Cappuccino die drink je niet, die beleef je. Bij de mobiele espressobar ‘Koffie Rover’ haal je de lekkerste koffie van speciaal geselecteerde grand cru melange. De koffie en diverse soorten thee worden vanuit de stoere Landrover Mk4 uit 1974 geserveerd.

Ciderwinkel

De lekkerste ambachtelijke Nederlandse en buitenlandse ciders proef en koop je bij de ciderman. Wil je meerdere ciders proeven én iets leren over het maakproces? Kom dan naar 1 van de 3 proeverij-doenerijen die op het festivalterrein plaatsvinden.

BonVivant Delicatessen

Fijne delicatessen uit binnen- en buitenland koop je bij BonVivant, bijvoorbeeld heerlijke (wild-)worsten, (wild-)paté’s en andere lekkernijen koop je bij Sandra en Martijn aan de wagen.

Remeker

Remeker is een rauwmelkse natuurkorst kaas, gemaakt op boerderij De Groote Voort in de Gelderse Vallei. De kaas wordt gemaakt met de melk van de eigen Jersey-koeien. De kaas is biologisch en wordt kort gepekeld, waardoor het zoutgehalte laag is. De koeien worden grasgevoerd, met beperkte aanvulling van onbewerkte producten als haver en rogge. De kruidenrijke grasklaverweiden waar de dieren op grazen, worden verrijkt met vaste stromest uit onze potstal, die speciaal ontworpen is voor gehoornde dieren.

SelNature

Je hebt zout, en zout en dan is er nog keltisch zeezout, en dat is niet zomaar zout. Het is wild zout, van zelfstandige zoutboeren in Bretagne, Le Guérandais. Naast het aanbieden van vele natuurlijke zouten van over de hele wereld ontwikkeld Selnature regelmatig nieuwe producten. Zoals bijvoorbeeld heerlijke soja saus gemaakt van Nederlandse sojabonen, graan en keltisch zeezout.

Handmade by Ortlep

Oscar maakt de mooiste sieraden, tassen en andere accessoires van leer. Tijdens Störrig neemt hij zijn nieuwste ontwerpen mee. Voor hem & haar!

De Wilde Tuinen

De Wilde Tuinen is een magische plek waar alles rijkelijk groeit en bloeit. Van heerlijke zoete aardbeien, frambozen, bessen, bramen, appels, ect. tot prachtige geurende/eetbare bloemen en kruiden/groenten. Waar wij heerlijkste jams, sauzen, chutney’s en kruidenmengsel van maken. Alles op biologische wijze geteeld en gemaakt zonder kunstmatige toevoegingen. Daarmee willen Katinka en Richie jullie graag laten kennis maken.

Cook & Book

Voor de allernieuwste en fijnste titels op het gebied van koken moet je bij Riejanne van Cook & Book zijn. Of dat nu over het bereiden van wild gaat, het garen van een paté of de lekkerste vegetarische gerechten. Kookboeken kan je nooit genoeg hebben.

Vrienden van de Schaapskudden

De Edese schaapskudden zijn gedeeltelijk afhankelijk van sponsors en donateurs. Zo kunnen wij de kudden in stand houden en kunt u blijven genieten van de schapen op de heide, het bezoeken van de kooien en aanwezig zijn bij het kraambezoek en het scheren van de schapen.

Meisjes van de Wijn

Op Störrig kom je de Meisjes van de Wijn tegen met verrassende wijnen. Zij vertellen je graag kort het verhaal achter de wijn. Bij de 9 chefstenten zijn mooie bijpassende wijnen te verkrijgen passend bij het gerecht dat je kiest én je kan plaats nemen aan 1 van de 8 geheime proeftafels in het bos. Durf jij het aan?

Steel4all

Jaap verkoopt ambachtelijk gemaakte stalen koekenpannen van professionele kwaliteit in een breed assortiment modellen en maten.

Exodus

Kom langs bij de stand van Exodus en maak kennis met buitenkoken XL. Boven houtvuren hangen ketels en potten en in de gloeiende kolen staan Dutch Ovens te pruttelen. Hoe dat werkt, een Dutch Oven? Pieter legt het je graag uit. Wil je de diepte in over dit onderwerp? Kom dan naar de workshop die ’s middags op het festivalterrein is.

Leendert Houweling – taxidermist

Leendert zet met grote zorgvuldigheid dieren op. Misschien is het dier aangereden, tegen het raam gevlogen, een natuurlijke dood gestorven of verkregen door jacht, beheer of schadebestrijding. Wat de oorzaak ook is, je wilt dit prachtige dier niet verloren laten gaan! En dat kan! Leendert kan het dier voor je prepareren. Tijdens de wilde markt zal Leendert een moeflon prepareren en neemt hij prachtige huiden mee (decoratief).

Stadsbrouwerij Wageningen

Mooie bieren, echte smaken. Bij Stadsbrouwerij Wageningen proef je voorliefde voor bier terug. Stefan en Dennis brouwen sinds 2013 eigenzinnig, karaktervolle bieren met mout afkomstig van lokale boeren van de stichting de Wageningse Korenschoof.

Outdoor Gear

Op zoek naar een oersterke buitenjas, lederen hoed, warme handschoenen of handige rugzak? Outdoor Gear heeft het en neemt het allemaal mee! Mooie handgemaakte kwaliteit uit Australie, Engeland en Zuid-Afrika.

Tim Goede Janse Design

Handgemaakte voorwerpen van leer, hout en messen.

Vrieshuis14

Van designklassiekers tot industriële stukken!
Vrieshuis14 verkoopt van alles, als het maar oud is. Vintage, retro, art deco, art nouveau, Amsterdamse School en natuurlijk Industriële producten.

Hollands Wild

If you can’t beat it, eat it! Hollands Wild wil met haar initiatief Wilde Ganzen uit de Nederlandse natuur een herkenbaar gezicht geven en in de markt zetten. Het doel is om de Wilde Ganzen optimaal te benutten door er lekkere producten van te maken voor de bewuste en duurzame consument. Op deze manier draagt Hollands Wild tegelijkertijd bij aan het voorkomen van voedselverspilling.

Imkerij De Vallei

Interesse in de natuur en dieren, bijen in het bijzonder, heeft stap voor stap geleid tot de oprichting van Imkerij De Vallei in 2016. Waar goede en eerlijke producten en het welzijn van de bijen ten alle tijden voorop staat. Een ruime keus aan producten die afkomstig zijn van bijen en hun productieproces. Verschillende soorten honing, propolis tinctuur, koninginnegelei en bijenwas.

Lammert van de Bospoort – het Snoepwinkeltje

Een ruim assortiment gedroogde keukenkruiden, thee van de Pelikaan, verschillende soorten biologische jam, hakhoning, streekmoster en heel veel verschillende soorten  losse oud-Hollandse snoep

There are 2 comments


Post a new comment

%d bloggers liken dit: