O

Op zaterdag is het groot feest. Op en om de stormbaan van de Mauritskazerne in Ede richten we een sfeervol festivalterrein in waar van 11u tot 20u van alles te beleven is. De basis is negen verschillende kooktenten waar je in het totaal 18 kleine gerechtjes kunt proeven. Daaromheen wordt het terrein aangekleed met een sfeervolle wildmarkt inclusief theater, muziek en een pop-up wellnessplein.

Locatie: Stormbaan Mauritskazerne, Nieuwe Kazernelaan 2, Ede (volg de borden ‘Störrig’ vanaf de Klinkerbergerweg)

Kijk ook op onze info pagina voor routebeschrijving, parkeren, munten, weer en andere praktische informatie.

De chefs en hun culinaire partners

Speciaal voor het festival koppelen we negen topchefs aan specialisten met een passie voor het wilde thema gekoppeld. En we hebben het hier niet alleen over een passie voor hert, ree en zwijn! Maar ook voor al het eetbaars wat er groeit en bloeit, wilde bieren, natuurlijke ciders, koken op open vuren, roken, wilde kazen, slakken, paddenstoelen, bacteriën en schimmels. En de chefs en specialisten die we zo gek hebben gekregen speciaal voor ons festival nieuwe dingen te gaan bedenken, zijn niet de minste.

Chefs die reeds hebben toegezegd:

  • Estée Strooker van ’t Amusement
  • Edwin Van Den Oever van Het oude Politiebureau
  • John Kennis van Grand Cafe Hotel Kruller
  • Martijn vd Worp van Fizzys
  • Ricardo van de Echoput

Elk koppel gaat twee nieuwe gerechtjes bedanken.  Eén vegetarisch gerecht dat € 6,- gaat kosten en één gerecht met vlees (vis of insecten:-) dat je voor € 8,- kunt proeven. Elke chef is zelf aanwezig en krijgt een eigen kookeiland om deze gerechten klaar te maken. Dit zullen ze o.a. doen met behulp van de houtgestookte buitenovens van Weltevree. Zo valt er niet alleen veel te proeven, maar ook echt wat te zien en te beleven.

Wildmarkt en demonstraties

Om de negen kookeilanden heen komt een uitgebreide wildmarkt met rookkasten, wilde kruiden, Dutch ovens, bieren, wijnen, kookspullen, lokale producten, kookboeken, ciders etc. Op de markt kun je niet alleen leuk inkopen, maar zijn er o.a. ook demonstraties van houtbewerken, dieren opzetten en het villen, uitbenen en schoonmaken van wild wat doorlopend door W&G Brinkhorst uit Ede verzorgd zal worden.

Kijk hier voor een compleet overzicht van de standhouders die in 2017 meededen.

Workshops in het SmaakPark

Op 50 meter van het terrein ligt het SmaakPark. Hier worden gedurende de dag verschillende workshops geven die met de thema’s van de culinaire koppels te maken hebben. Voor deze uitgebreide workshops, moeten vooraf kaarten gekocht worden. We zullen binnenkort bekendmaken welke workshops er in 2018 gevolgd kunnen worden.

Kijk hier voor een compleet overzicht de workshops in 2017.

Entertainment

Gedurende de hele dag zal DJ Frans Iradi in zijn eigen muzieklounge sfeervolle muziek draaien. Daarnaast zullen we ook zorgen voor wat spetterende theateracts.

Kijk hier voor het programma van 2017

Kinderkooktent

Voor de jonge bezoekers zullen we een aparte hoek inrichten waar zij onder begeleiding zelf hun maaltijd mogen bereiden. Ze kunnen daar bijvoorbeeld (gezonde) limonade en pizza’s maken. Zo hebben de ouders de handen vrij om even rustig over de markt te wandelen, rustig te genieten en ook een hapje te eten.

Kijk in het programmaoverzicht van 2017 voor meer info over het kinderkoken

Badderen in het bos

Wie zou er nou niet eens midden tussen de bomen in een hottub willen zitten? Of na een bezoekje aan de sauna van de geluiden van het bos en een knisperend vuurtje willen genieten.  Tijdens het Störrig festival kan het. In een door bomen beschut hoekje van het terrein richten we een pop-up wellness plein in waar je tegen een kleine betaling kunt badderen of de sauna-wagen kunt bezoeken. Badderen in het bos kost € 8,- voor 1,5 uur of € 24,- voor een groepskaart voor vier personen. Badkleding, slippers en een eigen handdoek meenemen is verplicht. Er is een kleedruimte beschikbaar en je spullen kun je veilig opbergen.
Bad-kaartjes kopen

Een dag die je niet mag missen dus! Het festivalterrein op zaterdag is gratis toegankelijk. Je betaalt alleen voor je eten en drinken en als je even wilt uitrusten in de hottubs of sauna’s. Maar je mag van ons ook je eigen picknickmandje meenemen, geen probleem!

 

 

There are no comments

%d bloggers liken dit: