O

Op zaterdag is het groot feest. Op en om de stormbaan van de Mauritskazerne in Ede richten we een sfeervol festivalterrein in waar van 11u tot 20u van alles te beleven is. De basis is negen verschillende kooktenten waar je in totaal 18 kleine gerechtjes kunt proeven. Daar omheen wordt het terrein aangekleed met een sfeervolle wildmarkt inclusief theater, muziek en een pop-up wellnessplein.

Locatie: Stormbaan Mauritskazerne, Nieuwe Kazernelaan 2, Ede (volg de borden ‘Störrig’ vanaf de Klinkerbergerweg)

Kijk ook op onze info pagina voor routebeschrijving, parkeren, munten, weer en andere praktische informatie.

De chefs en hun culinaire partners

Speciaal voor het festival koppelen we negen topchefs aan specialisten met een passie voor het wilde thema. En we hebben het hier niet alleen over een passie voor hert, ree en zwijn! Maar ook voor al het eetbaars wat er groeit en bloeit, wilde bieren, natuurlijke ciders, koken op open vuren, roken, wilde kazen, slakken, paddenstoelen, bacteriën en schimmels. En de chefs en specialisten die we zo gek hebben gekregen om speciaal voor ons festival nieuwe dingen te gaan bedenken, zijn niet de minste.

De line up van chefs voor 2018:

  • Estée Strooker van ’t Amusement meets de wetenschapper
  • John Kennis van Grand Cafe Hotel Kruller meets de producenten van Het Binneveld
  • Hotel Restaurant de Echoput meets wildplukster Annemarie Wolferink
  • Michiel en Dirk-Jan van Smook & Smaak meets Dutch Oven specialist Pieter van Staveren van Exodus
  • Chefkok Tom Hartjes meets JorisBrood
  • Nico Klaver van ’t Kalkoentje meets fermentatiespecialist Christian Weij
  • Quinten van Dreven namens Het SmaakPark meets Bosbaas en paddestoelenexpert Edwin Cornelissen
  • Chefkok Nel Schellekens meets plaagdier expert Dirk-Jan Polak
  • Emile van der Staak van De Nieuwe Winkel meets Leendert Houweling (wildbeheerder)

Elk koppel heeft twee nieuwe gerechtjes bedacht. Eén vegetarisch gerecht dat € 6,- gaat kosten en één gerecht met vlees dat je voor € 8,- kunt proeven. Elke chef is zelf aanwezig en krijgt een eigen kookeiland om deze gerechten klaar te maken. Dit zullen ze o.a. doen met behulp van de hout gestookte buitenovens. Zo valt er niet alleen veel te proeven, maar ook echt wat te zien en te beleven.

Wildmarkt en demonstraties

Om de negen kookeilanden heen komt een uitgebreide wildmarkt met rookkasten, wilde kruiden, Dutch ovens, bieren, wijnen, kookspullen, lokale producten, kookboeken, ciders etc. Op de markt kun je niet alleen leuk inkopen, maar zijn er o.a. ook demonstraties van houtbewerken, dieren opzetten en het villen, uitbenen en schoonmaken van wild wat doorlopend door W&G Brinkhorst uit Ede verzorgd zal worden.

Kijk hier voor een compleet overzicht van de standhouders.

Workshops

Gedurende de dag worden er verschillende workshops op het festivalterrein gegeven, die met de thema’s van de culinaire koppels te maken hebben. Voor deze workshops zijn nog een aantal kaarten beschikbaar die te koop zijn bij de kassa (de online ticketverkoop is gestopt). Voor badderen in het bos, de wijnproeftafel van de Meisjes van de Wijn of het panklaar maken van een houtduif van W&G ga je naar de betreffende stand en betaal je met munten.

Kijk hier voor een compleet overzicht van de de workshops en de nog beschikbare tickets voor 27 oktober 2018.

Vermaak

Gedurende de hele dag zal DJ Frans Iradi in zijn eigen muzieklounge sfeervolle muziek draaien. Daarnaast zullen we ook zorgen voor wat spetterende theateracts en kan je bij FoodFloor ‘Veluws Circus van de Smaak’ gratis mee doe aan pitches, workshops en een foodquiz over Food & de Wilde Veluwe

Kijk hier wat er allemaal te beleven is in 2018

Kinderprogramma

Voor de jonge bezoekers is er genoeg te doen. Zo kunnen ze in onder begeleiding zelf hun maaltijd bereiden. Ze kunnen daar bijvoorbeeld (gezonde) limonade en pizza’s maken. Zo hebben de ouders de handen vrij om even rustig over de markt te wandelen, rustig te genieten en ook een hapje te eten.

Kijk in het programmaoverzicht van 2018 voor meer info over het kinderprogramma

‘Foodfloor’ Veluws Circus van de Smaak

Workshops, verhalen en foodquiz over Food & de Wilde Veluwe

In een aparte circustent is het ‘Veluws Circus van de Smaak’ van de FoodFloor. Met om 11.30 uur een workshop over de zelfvoorzienende stad en vanaf 14.00 uur foodquiz en korte verhalen over Jongleren (kinderen jong leren gezond te eten), Clowns (lekker eten is vooral ook leuk), Dieren (vlees van de wilde Veluwe) en Streken (eten uit je eigen omgeving). Zie www.foodfloor.nl.

Badderen in het bos

Wie zou er nou niet eens midden tussen de bomen in een hottub willen zitten? Of na een bezoekje aan de sauna van de geluiden van het bos en een knisperend vuurtje willen genieten.  Tijdens het Störrig festival kan het. In een door bomen beschut hoekje van het terrein richten we een pop-up wellness plein in waar je tegen een kleine betaling kunt badderen en de sauna-wagen kunt bezoeken. Badderen in het bos kost € 6,- voor 1,5 uur. Badkleding, slippers en een eigen handdoek meenemen is verplicht. Er is een kleedruimte beschikbaar en je spullen kun je veilig opbergen. Je kan betalen voor je baddersessie met munten.

Een dag die je niet mag missen dus! Het festivalterrein op zaterdag is gratis toegankelijk. Je betaalt alleen voor je eten en drinken en als je even wilt uitrusten in de hottubs of sauna’s.

 

 

Post a new comment

%d bloggers liken dit: