O

Op zaterdag 27 en zondag 28 oktober vindt in Ede de tweede editie van het Störrig festival plaats, waarmee we een weekend lang een culinaire ode aan de wilde Veluwe brengen. Geen standaard FoodTruck festival, maar een festival dat alle zintuigen prikkelt. Waar je ontdekt, proeft en beleeft, en waar je kennis maakt met al het heerlijks dat de natuur te bieden heeft.

Het hart van Störrig

Speciaal voor het festival hebben we negen topchefs aan negen specialisten die een passie voor het wilde thema hebben gekoppeld. En we hebben het hier niet alleen over een passie voor hert, ree en zwijn! Maar wild is voor ons ook: al het eetbaars wat er groeit en bloeit. Wilde bieren, natuurlijke ciders, koken op open vuren, roken, wilde kazen etc. Deze koppels hebben voor het festival 18 nieuwe gerechten bedacht.

STÖRRIG: Veluws dialect voor ruw, ruig en vasthoudend. Precies wat de Veluwe is: het stoerste gebied van het land.
 

Zaterdag 27 oktober: wildfestival & workshops

Op zaterdag is het groot feest. Op en om de stormbaan van de Mauritskazerne in Ede richten we een sfeervol festivalterrein in waar van 15u tot 22u van alles te beleven is. De basis is 8 verschillende kooktenten waar de chefs hun nieuwe gerechten klaarmaken en verkopen. Daaromheen komen een wilde markt, demonstratielocaties, een kinderkooktent, kookvuren, theater, pop-up hottubs, pop-up sauna’s, en kunnen de bezoekers mee op excursie de bossen in. Het festivalterrein op zaterdag is gratis toegankelijk. Je betaalt alleen voor je eten en drinken en als je even wilt uitrusten in de hottubs of sauna’s. Maar je mag van ons ook je eigen picknickmandje meenemen, geen probleem!

Meer info over het festivalterrein

Op 50 meter van het terrein ligt het SmaakPark. Hier worden gedurende de dag verschillende workshops geven die met de thema’s van de culinaire koppels te maken hebben. Voor deze uitgebreide workshops, moeten vooraf kaarten gekocht worden.

Meer info over de workshops
STÖRRIG = vuur, hazelnoten, ree, bos, eikels, insecten, culinair, wilde bieren, aarde, natuurlijke ciders, zuurkool, eetbaar onkruid, rook, hout, water

Zondag 28 oktober: wildplukwandeling & lunch

Op zondag sluiten we het weekend af met een heerlijke wandeling. We gaan vanaf het festivalterrein met boswachters en wildplukkers de bossen in om een deel van de lunch bij elkaar te rapen. Terug bij het SmaakPark bereiden we de lunch die we gezamenlijk op zullen eten.

Meer info over de zondag

There are no comments

%d bloggers liken dit: